martes, 8 de abril de 2014

Entrevista a Ernest Urtasun, candidat d'ICV a les Europees



Ernest Urtasun: "Cal construir una nova majoria d'esquerres a Brussel·les"

El candidat d'ICV a les eleccions al Parlament Europeu va fer parada a Castellar i va fer una crida a la participació ciutadana als comicis del 25 de Maig



Rocío Gómez, per L'Actual 

"Les eleccions europees del 25 de maig són molt importants. Estem decidint sobre el dia a dia de la gent. Estem votant sobre l’atur, o les pensions”, va assegurar el candidat d’ICV a les eleccions al Parlament Europeu, Ernest Urtasun, que la tarda de dimarts va fer parada a Castellar convidat per la secció local d’ICV. “Des de l’esquerra volem fer una crida massiva a la participació perquè la dreta està molt mobilitzada, i ens cal construir una nova majoria d’esquerres a Brussel·les”, va explicar Urtasun.

En aquest sentit, l’ecosocialista va subratllar que darrere de la reforma laboral i de les pensions es troba l’ombra de Brussel·les. “Són polítiques que s’han adoptat com a condició pel rescat bancari del Banc Central Europeu”, apunta Urtasun. El cap de llista d’ICV va reivindicar un canvi de rumb de les polítiques econòmiques “per generar ocupació, protegir els aturats de llarga durada i elaborar polítiques industrials europees per frenar el desmembrament industrial”. Els altres cavalls de batalla dels ecosocialistes europeus seran lluitar contra la desigualtat entre homes i dones “que amb la crisi s’ha eixamplat en la destrucció de llocs de treball que ha afectat més a les dones”, el mediambient "fent tornar a l'agenda política el canvi climàtic i la transició energètica"  i una aposta ferma per protegir el dret a decidir del poble català.


D’altra banda, Urtasun va assegurar que defensaran a Europa l’autonomia dels ajuntaments “davant de la llei de reforma local del PP, que contradiu la carta d’autonomia del consell d’Europa” així com també un finançament “més just” a través de préstecs del Banc Central Europeu i no de les entitats bancàries.